Er du bange for succes?

Vi VED det jo inderst inde godt (også selvom vi måske tit lader som om, at det ikke er tilfældet - både over for os selv og andre) ...

Det eneste, der står i vejen for vores succes og (business)drøm, er OS SELV ...

... så det gider jeg egentlig ikke at trampe så forfærdeligt meget mere rundt i lige nu og her.

Det interessante spørgsmål er nemlig ikke, OM vi gør det eller ej, men HVORFOR vi gør det, og hvad det betyder for os.

Der er to ting ved os mennesker, jeg altid har undret mig over:

1. Hvorfor gør vi ikke bare altid det, vi virkelig ønsker os at gøre?

2. Og hvorfor gør vi så ofte det stik MODSATTE af, hvad vi inderst inde vil?

Som om det ikke er nok, at vi render rundt med det her GLASLOFT, der konstant stopper os i at udfolde os selv og leve livet, som vi egentlig er skabt til at leve det ...

... vi ender faktisk ofte med at ty til decideret SELVSABOTAGE, så snart vi formaster os til bare så meget som at ridse lidt i overfladen på det.

Når vi stikker en storetå uden for komfortzonen, slår reptilhjernen, frygtsystemet og egoet alarm og forsøger med vold og magt at få os at trække den ind igen.

Når vi inderst inde ønsker at løbe en tur, ender vi i stedet på sofaen sammen med Netflix og en pose saltfisk.

Og når vi inderst inde ønsker at gå all in på vores businessdrøm, ender vi i stedet med at fordybe os i analyser, bekymringer, flueknepperi og planlægning - mens vi konstant udskyder at tage konkret HANDLING.

Vi (læs: vores ego) bilder os ind, at det er bedst at vente, fordi:

Vi ikke har nok tid
Vi ikke har nok penge
Timingen er dårlig
Vi ikke ved nok
Vi ikke kan nok
Vi ikke føler os helt klar

Men i virkeligheden handler det om vores ubevidste, begrænsende overbevisninger og fortællinger om, hvad der er muligt og tilladt for sådan nogen som os.

Det handler om vores frygt for at FEJLE - og (måske?) især vores frygt for at LYKKES ...

Jeg troede selv i årevis, at det, der afholdt mig fra at leve mit liv fuldt ud og gå efter mine drømme, var min gigantiske frygt for FIASKO.

Men kun indtil jeg opdagede, at det nok mest af alt var et slags ‘cover up’ for min endnu større frygt - at få SUCCES.

Når vi begynder at arbejde med vores grundlæggende frygt, bliver det muligt for os at stille spørgsmålstegn ved alt det, vi går rundt og tror er sandt om os selv og andre - og erstatte disse begrænsende ‘sandheder’ og mønstre med nogle, der i stedet STYRKER os.

Så hvor jeg tidligere i mit liv UBEVIDST søgte altid at holde mig inden for rammerne og et godt stykke under min øvre grænse, for ikke at komme i kontakt med min FRYGT ...

... OPSØGER og UDFORDRER jeg nu hver eneste dag både den, mit glasloft og mine begrænsende fortællinger og overbevisninger HELT BEVIDST!

Først når vi tør se DEN VIRKELIGE ÅRSAG til vores indre benspænd i øjnene og begynder at arbejde med den BEVIDST og MÅLRETTET, kan vi for alvor begynde at skabe den transformation i os selv, der skal til, for at vi også for alvor kan transformere vores business.

0 kommentar(er)

Skriv din kommentar her ...